Škola fudbala


 

                 Još od 1988. godine, svi učenici milutovačke škole koji su želeli da se organizovano bave najvažnijom sporednom stvari na svetu – fudbalom, imali su mogućnopst za to. U okviru škole fudbala, pod budnim okom i veštom trenerskom rukom  Gorana Đurđevića  Beke, milutovački osnovci, organi-zovano provode vreme na treninzima i fudbalskim utakmicama u čitavom regionu.

               Od osnivanja do danas, škola fudbala je u različitim periodima, radila pod pokroviteljskom svih lokalnih  fud-balskih klubova, a to su: ”Polet” iz Milutovca, ”Vinogradar” iz Riljca, ”Mladost” iz Male Drenove, kao i ŠSD”Polet”. Godinu dana unazad, svu potrebnu podršku u finansijskom i  organizacionom smislu, dobija od FK ”Blagotin” iz Poljne. Školu pohađaju deca iz Milutovca, Poljne, Male Drenove, MaleSugubine, Božurevca i Riljca.

 Predani rad, ozbiljnost sa kojom ovi mališani tre-niraju, a svakako i velika podrška  njihovih roditelja, doveli su i do značajnih rezultata:
– dečaci, rođeni između 1980. i 1986. godine, tri puta su osvajali prvo mesto na memorijalnom turniru «Mi-roljub Stošić Beli». (Uspeh je draži ako se ima u vidu činjenicu da su učesnici ovog turnira bili i prvoligaški timovi);
-na velikom Vidovdanskom turniru u Kruševcu, dečaci rođeni između 1984. i 1989. godine, osvojili su drugo i treće mesto;
– na opštinskom prvenstvu, osvojili su prvo mesto (učesnici su bili 1996. godište i mlađi );
– na kupu Mini maksi lige, dečaci 1995. godište i mlađi, osvojili su prvo mesto.
Pored ovih uspeha, bilo je i niz drugih na razli-čitim turnirima u okruženju: u Trsteniku, Kruševcu, Pre-vešti, Velikoj Drenovi, Milutovcu.
Svakako da je najveći uspeh to što se najmlađa ekipa, u tek završenom prvenstvu Mini maksi lige u Kruševcu, na kom neporekidno učestvuje poslednje četiri godine, osvojila drugo mesto. Ovaj uspeh je postignut u konkurenciji vršnjaka iz Niša, Kruševca, Brusa, Prokuplja… Zahvaljujući tom plas-manu, ekipa milutovačkih osnovaca, polaznika škole fudbala, stekla je pravo nastupa na završnom turniru Mini maksi lige Srbije, Region  Istok – sezona 2009/10. ”Igraj fudbal budi srećan”, koji je održan 21. marta 2010. godine u Kragujevcu. I ovde su ovi mali – veliki fudbaleri opravdali ukazano poverenje i osvojili drugo mesto. Član ove ekipe Aleksandar Dimitrijević, proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s