Škola folkora


 

               Pri školi u Milutovcu, već više od deset godina, radi i škola folklora koju vode članovi KUD ”Zapis” iz Trstenika, Dušimir Lazović i Dejan Jovanović. Deca iz Milutovca čine folklornu grupu ”Zavičajac”, koja radi pod patronatom KUD ”Zapis”. U ovu aktivnost su uključeni uče-nici od prvog do osmog razreda. Imajući u vidu dugu i bogatu tradiciju bavljenja folklorom u Milutovcu, ne čudi što folklorna grupa ”Zavičajac” okuplja tako  veliki broj čla-nova. Da podsetimo čitaoce na nastavnike koji su u prošlosti veoma uspešno vodili folklornu sekciju. To su: nastavnik Milan Nićiforović i Miroljub Milosavljević (starija folklorna grupa) i Milica Aleksić (mlađa folklorna grupa). Pod vođstvom ovih nastavnika, folklorne grupe su, na svim smotrama i priredbama, ubirale velike aplauze i divljenje.
Škola folklora danas radi u nešto boljim uslo-vima, u sali za fizičko vaspitanje, ali je opstajala i kada su se probe odvijale u učionicama.

             Članovi folklorne grupe su više puta učestvovali na smotrama dečjeg folklornog stvaralaštva u opštini i šire. Ono čime se najviše ponose je učešće na republičkoj smotri dečjeg stvaralaštva u Kraljevu, gde su uvrštenu u 17 najboljih ansambala u Srbiji. Pored toga, više puta su učestvovalu na koncertima, samostalno ili kao gosti. Posebno se ponose učešćem na humanitarnim koncertima, gde su redovni učesnici. Članovi ”Zavičajca” su nekoliko puta gostovali i u inostranstvu i to: u Bugarskoj, Austriji, Make-doniji, Republici Srpskoj. Redovno uzimaju učešće na  pri-redbama koje se, različitim povodima,  organizuju u školi.
Mnogi polaznici ove škole, kasnije nastavljaju bavljenje folklorom u KUD ”Zapis”.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s