Dečji vrtić


 

               Prateći potrebe savremenog obrazovanja i vaspitanja, nametnula su se i razmišljanja o obuhvatu dece predškolskog uzrasta organizovanim vaspitno obrazovnim radom, kako bi se na odgovarajući način pripremili za polazak u školu. Iako su deca pohađala ovaj vid rada u putujućem vrtiću ”Poletarac”, od 1. marta 1981. godine,  želje i potrebe su ukazivale na to da deca treba da borave u vrtiću svakog dana. Počela su raz-mišljanja i pregovori gde smestiti odeljenje preškolske ustanove. Tako se došlo do ideje da se jedan školski stan adaptira za potrebe vrtića. Radilo se o stanu u kom je živela porodica Jević (Milica i Radomir, učitelji milutovačke škole). Sa njima je postignut dogovor da im se dodeli kredit za adaptaciju porodične kuće u Milutovcu, a da oni oslobode stan za potrebe vrtića. Pošto su se stekli svi uslovi, izgradnja  vrtića  je  počela  1990.  godine,  sredstvima  vrtića, mesne zajednice Milutovac.

               Vrtić je u novim prostorijama započeo rad 01. 10. 1992. godine i to sa jednom grupom koju vodi vaspitačica Slavica Mirić. Može se reći da su uslovi u prostorijama tadašnjeg vrtića bili zadovoljavajući i da je pripremljeni prostor mogao da zadovolji potrebe dve grupe. Deca su koristila i deo školskog dvorišta u kome su se odvijale sportske i rekreativne aktivnosti.

               Rad vrtića u ovim prostorijama se nesmetano odvijao sve do zemljotresa 1999. godine. U jesen te godine, predškolci nisu mogli da uđu u svoje prostorije jer je objekat bio znatno oštećen. Vrtić se seli u prostorije škole i to u jednu od učionica. Uslovi za rad su jako teški jer su se odvijali radovi na obnovi zemljotresom oštećene školske zgrade. Ipak, vrtić je opstao i sa uspehom radio sve vreme trajanja građevinskih radova.

   
U okviru završetka radova na potkrovlju ”levog krila” školske zgrade, obezbeđena je lepa i prostrana soba za jednu grupu predškolske dece. U ovoj prostoriji rad se odvija od 2006. godine. Grupu vodi vaspitačica Slavica Mirić iz Milutovca, a pohađaju je deca iz Milutovca, Male Drenove. Povremeno se u ovu grupu upisuju i deca iz Male Sugubine.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s