Sajam zdrave hrane

U okviru programa „EKO ŠKOLA“naša škola organizovala  Sajam zdrave hrane povodom obeležavanja Svetskog dana zdrave hrane.

Obeležavanjem ovog značajnog ekološkog datuma podržali smo i kampanju “Oktobar – mesec pravilne ishrane “ Zavoda za javno zdravlje Beograd.

Cilj našeg okupljanja je informisanje i sticanje znanja, formiranje ispravnih stavova i ponašanja u vezi sa zdravljem i pravilnim navikama u ishrani najšire populacije, a posebno dece i mladih.

Formiranje pravilnih navika u ishrani je važno od najranijeg uzrasta, posebno kada je reč o redovnosti obroka tokom dana, raznovrsnosti i količinama namirnica koje se koriste u ishrani, načinu njihove proizvodnje, transporta, čuvanja i pripreme. Savremen način života doneo je i promenu u načinu ishrane koji karakterišu neredovni obroci, veći unos tzv. brze hrane, manji unos povrća i voća.

Sajam hrane je obuhvatao izložbene štandove koje su pripremali učenici, nastavnici  uz pomoć roditelja. Učenici svih razreda su kreirali svoje štandove na kojima su ispoljili svoju kreativnost, maštovistost, kao i svoje norme zdrave ishrane kroz izložbu: voća, povrća, zdravih kolačića, postere, panoe, radionice i modele.

Učenici su se informisali i uvideli važnost: pravilne ishrane, redovnosti obroka u toku dana, raznovrsnosti u ishrani.

Ocenjivačka komisija je posetila sve štandove i prema odeđenim kriterijumima ocenila radove i proglasila pobednika. Kriterijumi ocenjivanja su sledeći:  Sadržaj postavke, kreativnost postavke, raznovrsnost postavke, aktivnosti na izložbenoj postavci i saradnja učenika u toku postavke. Najbolji majstori zdrave hrane bili su učenici 6. razreda u starijoj grupi, a u mlađoj grupi učenici iz područnog odeljenja iz Riljca.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s