Učešće naših učenika u radionici „Kreativna reciklaža“

     
Učenici naše škole učestvovali su u ekološkoj edukativnoj radionici “Kreativna reciklaža“, koja je  održana 21. marta 2012. u prostorijama OŠ “Miodrag Čajetinac Čajka” u Trsteniku u  periodu od 10 do 15 časova. Radionicu su  organizovali NVO “Treehouse“, a u okviru projekta “Rad, red i reciklaža“ koji finansira EU u okviru programa „Podrška civilnom društvu“. Radionice su namenjene deci osnovnoškolskog uzrasta.

       Predstavnice naše škole u ovoj radionici bile su učenice 5. razreda Nađa Babić, Anđela Milošević, Nevena Stalević i nastavnik Miroljub Milosavljević. Nađa, Anđela i Nevena su postigle zavidne rezultate na takmičenju iz biologije i aktivno učestvuju u radu ekološke sekcije, pa se može reći da su svojom kreativnosću, umećem i znanjem predstavile našu školu u pravom svetlu. Njihov kreativni model od sirovina koje su prikupile nosi naziv „Porodica Ivana, Ivan i Iva Ivanović“. Naša škola inače učestvuje u svima ekološkim akcijama u opštini, a i šire. Glavi cilj učešća je da deca ekološkim obrazovanjem i razvijanjem ekološke svesti izgrade bolji odnos prema prirodi i životnoj sredini kao i   očuvanje i unapređivanje  zdravlja, održavanju lične higijene, odnosno higijene radnog i životnog prostora. .
Polaznici radionice su  obogatili svoja znanja koja su  NVO “Treehouse“ i EP “Moravski orašak” podeliti sa njima s obzirom na veliko znanje i iskustvo koje poseduje u oblasti sektora reciklaže. Svoja znanja neše učenice podelile su sa svojim drugarima  i unapredile rad ekološke sekcije u našoj školi.

Našim učenicima posle ove radionice sledi  manifestacija povodom obeležavanja Dana planete zemlje pod nazivom “Ala je lep ovaj svet“, 22. aprila 2012. godine na platou ispred Doma sindikta u Kruševcu, koju organizuje  Kulturno prosvetna zajednica grada Kruševca i nevladina organizacija “Treehouse“ u partnerstvu sa EP “Moravski orašak” iz  Trstenika.

About these ads
Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s